Seçim 2019 31 Mart Yerel Seçimleri Vatan Partisi Bursa Büyükşehir Bursa Büyükşehir Suna Soydaş Fırat Seçim Sonuçları
BelediyeBursa
Açılan Sandık %100,00
%49,62 AK Parti
%47,03 CHP
%3,35 Diğer

Vatan Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

Suna Soydaş Fırat, Yerel Seçim Sonuçları

BURSA | BÜYÜKŞEHİR
Suna Soydaş Fırat Biyografisi
Bolu-Seben doğumlu olan Suna Soydaş, aslen Trabzon-Tonya'lı. Ankara Etlik İlkokulu, TED Zonguldak Koleji orta kısmı ve Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Ünviversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989 yılında mezun oldu. O tarihte babasının Bursa'da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapması nedeniyle Bursa'ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Anadolu Ünv. A.Ö.F Sosyal Bilimler Bölümü'nü de bitirdi ve 2. üniversite diplomasını aldı.

Bursa Barosu Hukuksuzluk ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyon başkanı olan Soydaş, ayrıca kadın ve çocuk hakları komisyonlarında da aktif çalışmalarda bulundu. Kadına şiddet ve çocuklara cinsel istismarın önlenmesi yönünde eğitim seminerleri verdi. Bu konudaki çalışmalarını halen sürdürmektedir. Adalet Bakanlığı'na bağlı "ARABULUCU" olarak da görev yapmakta olan Suna Soydaş, aynı zamanda Bursa Adliyesi'nde Özel Hukuk ve Ceza Hukuku kapsamında bilirkişilik de yapmaktadır.

Ayrıca bir çok sivil toplum kuruluşlarında üyeliği olup aktif çalışmaları vardır. 2015 seçimlerinde CHP Bursa milletvekili adayı olarak gösterildi. Suna Soydaş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Vatan Partisi'nden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Suna Soydaş Fırat BURSA BÜYÜKŞEHİR belediye başkan adayı olarak Vatan Partisi ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yarışıyor. Suna Soydaş Fırat ile ilgili daha fazla bilgi için Suna Soydaş Fırat Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Toplam Oy 4.170
Oy Oranı %0,23
Sıralama 6.
Belediye Seçimi
Yoğunluk Haritası
2014 Yerel Seçim
Toplam Sandık 6.841
Açılan Sandık 6.841
Katılım Oranı %85,82
Toplam Seçmen 2.177.764
Kullanılan Oy 1.869.050
Bu Sayfayı Paylaş!
Linki Kopyala
Kopyala
close
Bu içeriği nerede paylaşmak istiyorsunuz?